cris

cris

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 354]

Babka piaskowo-makowa babci Krychy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Wielkanocna piegowata babka o smaku migdałowym.

Babka piaskowo-makowa babci Krychy

Składniki:

Babka piaskowo-makowa babci Krychy

 

 

Sposób przygotowania:

Babka piaskowo-makowa babci Krychy
Mąki przesiać, dodać proszek do pieczenia.Masło utrzeć z cukrem dodając stopniowo całe jajka oraz cukier waniliowy i aromat migdałowy.Do dobrze utartej pulchnej masy dodawać stopniowo mąkę,mleko, i suchy mak.Dokładnie wymieszać i wlać do foremki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułka tartą.Babkę piec ok.40-50 min. w średnio nagrzanym piekarniku.Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.