mp112

mp112

Kucharz
[Przepisów: 7]

Babka puchowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Babkę można podać jak w przepisie jak również przełożyć dowolną masą,podać z galaretką i owocami lub do połowy ciasta dodać kakao.Polecam

Babka puchowa

Składniki:

Babka puchowa

 

Sposób przygotowania:

Babka puchowa
Margarynę rozbić mikserem,po czym dodawać kolejno jajka i cukier,a następnie obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.Wlać olej i na końcu ocet lub sok z cytryny.Formę posmarować masłem i obsypać bułką tartą,wylać ciasto,piec ok. godziny,w temp. 180*. Wystudzone ciasto polać dowolną polewą lub lukrem,albo przełożyc masą według uznania.
SMACZNEGO!

Tagi:

jajko jajka