czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Babka serowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Kuchnia to moje ulubione miejsce w domu;)

Babka serowa

Składniki:

Babka serowa

 

  • 3 jajka,
  • 35 dag mąki pszennej,
  • 25 dag zmielonego twarogu,
  • łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1/2 szkl. cukru pudru,
  • cukier waniliowy,
  • łyżeczka olejku rumowego,
  • 50 g mlecznej czekolady,
  • 20 dag stopionej margaryny,
  • 1/2 szkl. śmietany.

 

 

Sposób przygotowania:

Babka serowa
Jajka utrzeć z cukrami. Dodawać na przemian mąkę zmieszaną z proszkiem oraz ser. Stopniowo dolewać śmietanę. Dodać ostudzoną margarynę. Dodać olejek rumowy oraz posiekaną czekoladę. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy. Piec ok. godz. w temp. 180st.