aqua65

aqua65

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 331]

babka tarta

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

moja najlepsza babka tarta smakuje wyśmienicie

babka tarta

Składniki:

babka tarta

 

  • 25 dkg mąki pszennej
  • 20 dkg cukru
  • 25 dkg masła
  • 7 jaj
  • 1 łyżeczka amoniaku
  • 1 paczka cukru waniliowego
  • 1 kieliszek araku

 

Sposób przygotowania:

babka tarta
masło utrzeć do białości wbijać po jednym jaju i dodawać po łyżce mąkę w dalszym ciągu ucierając wsypywać cukier i ucierać jeszcze pół godziny dodać cukier waniliowy arak i amoniak masę dokładnie wymieszać formę wysmarować masłem i wysypać tartą bułką włożyć masę i piec 45 minut w gorącym piekarniku. smacznego

Tagi:

tarta