Izabela Nowak-slonce

Izabela Nowak-slonce

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 124]

Babka toffi z kakao

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
  • KALORIE: 230
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Babki to ulubione ciasta mojego syna i dla niego je robię .

Babka toffi z kakao Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babka toffi z kakao

 

Sposób przygotowania:

Babka toffi z kakao
Miksujemy żółtka z cukrem. Białka ubijamy na sztywno. Do masy żółtkowej dolewamy olej,wsypujemy make i proszek do pieczenia. Dodajemy śmietanę . Wszystko dokładnie miksujemy. Na koniec łączymy z białkami. Ciasto dzielimy na 2 części. Do jednej sypiemy proszek budyniowy , do drugiej kakao. Przelewamy na przemian do formy babki. Pieczemy 45 minut w temp 160 stopni.
Babka toffi z kakao
Oddzielamy zółtka od białek i miksujemy osobno.
Babka toffi z kakao
Do zmiksowanego ciasta na koniec dodajemy białka.
Babka toffi z kakao
Ciasto dziely na 2 części które urozmaicamy dodatkami.
Babka toffi z kakao
Przelewamy do formy babki z kominem na przemiennie.

Tagi:

jajko tarta jajka