Roxi

Roxi

Starszy Kucharz
[Przepisów: 20]

Babka trójsmakowa Roxi

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Przepyszna babeczka na niedziele i nie tylko.......

Babka trójsmakowa Roxi

Składniki:

Babka trójsmakowa Roxi

 

  • 25 dag masła
  • szklanka cukru
  • 2 szklanki mąki
  • 5 jajek
  • 8 łyżek oleju
  • łyżka kakao
  • łyżeczka octu
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanki maku
  • olejek waniliowy

Sposób przygotowania:

Babka trójsmakowa Roxi
Masło utrzyj z cukrem i żółtkami na gładka masę. Dodaj proszek do pieczenia, ocet, olej i olejek waniliowy, ponownie utrzyj. Wsyp przesianą mąkę (odłóż jedną łyżkę), dodaj pianę ubitą z białek, całość delikatnie wymieszaj. Podziel ciasto na 3 części. Do jednej dodaj łyżkę mąki, do drugiej łyżkę kakao, do trzeciej 1 szklanki maku. Do blachy wysmarowanej tłuszczem wyłóż białe ciasto, potem kakaowe, a na wierzch ciasto z makiem. Piecz godzinę w temp. 180°C.

Tagi:

jajko jajka mak