Babka ucierana

usia_pieczona

Szef Kuchni
Przepisy: 32
zdjęcia: 1 z 5
Babka ucierana
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Babka doskonała: szybka, pyszna i zawsze się udaje. Nadaje się zarówno do popołudniowej kawy, jak i na świąteczny stół.


trudność: łatwe
czas:
ilość porcji: 8

Babka ucierana - SKŁADNIKI:

Babka ucierana - PRZYGOTOWANIE:

Margarynę i masło rozpuszczamy i odstawiamy do przestygnięcia. Jajka miksujemy z cukrem i cukrem wanilinowym. Mieszamy składniki suche: mąkę tortową, ziemniaczaną, proszek do pieczenia i dodajemy do utartych jajek. Dodajemy roztopiony tłuszcz. Formę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Wlewamy 2/3 ciasta. Do pozostałego ciasta wsypujemy kakao i mieszamy. Wlewamy do formy ciasto kakaowe i lekko mieszamy oba ciasta. Piec 45 minut w temperaturze 180 stopni. Po wystudzeniu dekorujemy cukrem pudrem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Babka ucierana (strona 1 z 1)  
Subaru

Subaru

2013-10-18 16:29
Poproszę o kawałek
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Kawowo - czekoladowe muffinki Ciastka - gniazdka (z marcepanem) Deser z truskawkami
Marchewkowe z karmelowym serkiem Maślane rogaliki z powidłami morelowymi Oponki karnawałowe
Gwiazdki smażone Piętrowy tort z lukrem plastycznym Słoikowy torcik ananasowy
Sernik z kaszą gryczaną i żurawiną Oponki z  serem Pomysłowy tort Miś

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane