Babka ucierana

usia_pieczona

Szef Kuchni
Przepisy: 32
zdjęcia: 1 z 5
Babka ucierana
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Babka doskonała: szybka, pyszna i zawsze się udaje. Nadaje się zarówno do popołudniowej kawy, jak i na świąteczny stół.


trudność: łatwe
czas:
ilość porcji: 8

Babka ucierana - SKŁADNIKI:

Babka ucierana - PRZYGOTOWANIE:

Margarynę i masło rozpuszczamy i odstawiamy do przestygnięcia. Jajka miksujemy z cukrem i cukrem wanilinowym. Mieszamy składniki suche: mąkę tortową, ziemniaczaną, proszek do pieczenia i dodajemy do utartych jajek. Dodajemy roztopiony tłuszcz. Formę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Wlewamy 2/3 ciasta. Do pozostałego ciasta wsypujemy kakao i mieszamy. Wlewamy do formy ciasto kakaowe i lekko mieszamy oba ciasta. Piec 45 minut w temperaturze 180 stopni. Po wystudzeniu dekorujemy cukrem pudrem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Babka ucierana (strona 1 z 1)  
Subaru

Subaru

2013-10-18 16:29
Poproszę o kawałek
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Deser czekoladowo śmietankowo jagodowy Waniliowe ciasteczka z trzcinową nutą Mamina szarlotka
Sernik z wiśniami i bezą Chatka Baby Jagi Biszkopt z budyniem i bitą śmietaną
Babka na białkach z żurawiną Drożdżowa strucla orzechowa Cytrynowe kruche ciasteczka
Szarlotka na kruchym cieście Ciasto z popcornem Ciasteczka zezowate sowy

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane