Babka ucierana

usia_pieczona - Przepis na: Babka ucierana offline

Szef Kuchni
Przepisy: 31
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Babka ucierana
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Babka doskonała: szybka, pyszna i zawsze się udaje. Nadaje się zarówno do popołudniowej kawy, jak i na świąteczny stół.


trudność: łatwe
czas:
ilość porcji: 8

Babka ucierana - SKŁADNIKI:

Babka ucierana - PRZYGOTOWANIE:

Margarynę i masło rozpuszczamy i odstawiamy do przestygnięcia. Jajka miksujemy z cukrem i cukrem wanilinowym. Mieszamy składniki suche: mąkę tortową, ziemniaczaną, proszek do pieczenia i dodajemy do utartych jajek. Dodajemy roztopiony tłuszcz. Formę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Wlewamy 2/3 ciasta. Do pozostałego ciasta wsypujemy kakao i mieszamy. Wlewamy do formy ciasto kakaowe i lekko mieszamy oba ciasta. Piec 45 minut w temperaturze 180 stopni. Po wystudzeniu dekorujemy cukrem pudrem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Babka ucierana (strona 1 z 1)  
Subaru

Subaru
offline

2013-10-18 16:29
Poproszę o kawałek
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Dyniowe muffinki na Halloween Dyniowe trufle- przeganiamy jesienną szarugę Torcik makowo-kokosowy
Straszny deser z robakami, oczami i szczękami Kruche ciasto z orzechową polewą Drodżówka z kruszonką
Francuskie kwadraciki z musem jagodowym Babeczki z cynamonem, dżemem i bitą śmietaną Ciasteczka z płatkami kukurydzianymi
Makowo - śmietankowa rolada Mrożony jogurt z truskawkami Ciasto dyniowe pszenno-żytnie z polewą

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane