iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Babka ucierana z jagodami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Fajna i bardzo smaczna babka do której nadają się nawet mrożone jagody.

Babka  ucierana z jagodami

Składniki:

Babka ucierana z jagodami

 

 

Sposób przygotowania:

Babka ucierana z jagodami
Całe jajka ubić z cukrem, połączyć przesianą mąką i proszkiem do pieczenia, nadal ubijać pod koniec dodać olej oraz ocet, ciasto podzielić na trzy części do jednej dodać kakao do drugiej wiórki kokosowe i do ostatniej jagody(mogą być mrożone). Formę wysmarować tłuszczem, wylać jedno ciasto na drugie w trakcie pieczenia samo się wymiesza. Piec do 40 min w temp. 190st, po upieczeniu można polać polewą czekoladową.

Tagi:

jajko jajka