lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Babka Wielkanocna CYTRYNOWO-MAJONEZOWA

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Przepyszna babka Wielkanocna CYTRYNOWO -MAJONEZOWA . Nie ma to jak lekko cytrynowy smak. Pyszne i lekkie .

Babka Wielkanocna CYTRYNOWO-MAJONEZOWA Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babka Wielkanocna CYTRYNOWO-MAJONEZOWA

 

  • 125 gram mąki tortowej typ 450

 

 

  • 4 jaja

 

  • 4 łyżki majonezu

 

  • 200 gram cukru
  • cukier waniliowy

 

  • proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki

 

 

  • skórka cytrynowa starta z całej cytryny

 

  • parę kropel aromatu cytrynowego

 

  • Dodatkowo:

 

  • skórka cytrynowa HELIO

 

  • Lukier:

 

  • szklanka cukru pudru

 

Sposób przygotowania:

Babka Wielkanocna CYTRYNOWO-MAJONEZOWA
Ciasto: Zmiksowałam jaja na puch z cukrem i cukrem waniliowym. Dodałam obie mąki przesiane z proszkiem do pieczenia, nadal miksowałam. Dodałam majonez cztery łyżki. Starłam skórkę z całej cytryny i dodałam do ciasta . Wycisnęłam sok z cytryny i też dodałam do ciasta .'Delikatnie skropiłam aromatem cytrynowym. Piekłam 45 minut w 175 stopniach . Ostudziłam babkę i polałam lukrem zrobionym z cukru pudru i soku z cytryny . Udekorowałam skórką z cytryny
Babka Wielkanocna CYTRYNOWO-MAJONEZOWA
Zmiksowałam jaja na puch z cukrem i cukrem waniliowym.
Babka Wielkanocna CYTRYNOWO-MAJONEZOWA
Dodałam obie mąki przesiane z proszkiem do pieczenia, nadal miksowałam.
Babka Wielkanocna CYTRYNOWO-MAJONEZOWA
Dodałam majonez cztery łyżki. Starłam skórkę z całej cytryny i dodałam do ciasta . Wycisnęłam sok z cytryny i też dodałam do ciasta .'Delikatnie skropiłam aromatem cytrynowym.
Babka Wielkanocna CYTRYNOWO-MAJONEZOWA
Piekłam 45 minut w 175 stopniach . Ostudziłam babkę i polałam lukrem zrobionym z cukru pudru i soku z cytryny .