Strona główna Babka wielkanocna z ajerkoniakiem

Babka wielkanocna z ajerkoniakiem

Ciastka « poprzedni | następny »
Krakowianka - Przepis na: Babka wielkanocna z ajerkoniakiem offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2427
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Babka wielkanocna z ajerkoniakiem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Babka ta jest bardzo puszysta, lekka i delikatna w smaku


danie wegetariańskie
trudność: średne
czas:

Babka wielkanocna z ajerkoniakiem - SKŁADNIKI:

  • 10 dag mąka pszenna,
  • 15 dag mąka ziemniaczana,
  • 5 szt jajka,
  • 1 szkl olej,
  • 20 dag ajerkoniak,
  • 1 szkl cukier puder,
  • 1 łyżeczka aromat waniliowy,
  • 1 łyżka cukier wanilinowy,
  • 2 łyżeczki proszek do pieczenia,
  • 1 opakowanie lukier biały gotowy,
  • masło do formy

Babka wielkanocna z ajerkoniakiem - PRZYGOTOWANIE:

Jajka z cukrem pudrem i cukrem waniliowym ubić na gęstą masę. Ciągle ubijając wlewać bardzo powoli ajerkoniak, następnie olej i aromat. Po dokładnym połączeniu wsypać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do foremki, wysmarowanej masłem, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 50 minut. Po ostudzeniu wyjąć z foremki, polukrować, ozdobić według uznania.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Babka wielkanocna z ajerkoniakiem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciastka
Muffinki zeberka Francuskie sakiewki z wiśniami Bułeczki drożdżowe z kajmakiem
Muffiny cytrynowe z rodzynkami Muffiny śmietankowe z borówkami Muffiny z rabarbarem
Bułeczki drożdżowe z jagodami, czyli jagodzianki Muffiny z borówkami Drożdżówki z jagodami i serem
Jagodowe pieguski Przekąska z cukinią Czekoladowe mini babeczki z cukinią

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane