Termar

Termar

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 357]

Babka z budyniem i kawą

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Wilgotna i smaczna babka o przewspaniałym smaku i aromacie Czasami też robię ją przekładaną masą serową

Babka z budyniem i kawą

Składniki:

Babka z budyniem i kawą

 

  • jajka - 6 szt
  • olej - 6 łyżek
  • cukier puder - 1,5 szklanki
  • mąka - 2 szklanki
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • budyń morelowy - 1 op
  • mleko - 1/4 szklanki
  • wiórka kokosowe - 4 łyżki
  • kawa rozpuszczalna - 2 łyżki
  • sok z cytryny - z 1 szt

 

Sposób przygotowania:

Babka z budyniem i kawą
Etapy przygotowania Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy żółtka i resztę składników na końcu ubitą pianę z białek. Ciasto dzielimy na 4 części: do I części dodajemy kisiel czerwony, do II części dodajemy 2 łyżki kawy, do III części dodajemy 4 łyżki kokosu, IV część pozostaje bez dodatków. Układamy ciasto łyżką na formę porcjami, na przemian i pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez 30 min. Ciasto po upieczeniu możemy posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.

Tagi:

jajko kawa jajka