Babka z jabłkami

Babki « poprzedni | następny »
mała czarna offline

Starszy Kucharz
Przepisy: 20
Babka z jabłkami
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 2

proste ciasto z jabłkami


trudność: łatwe
czas:

Babka z jabłkami - SKŁADNIKI:

Babka z jabłkami - PRZYGOTOWANIE:

W misce rozcieramy tłuszcz z cukrem wbijając kolejno po jednym jajku. Następnie wsypujemy po łyżce obie mąki zmieszane z proszkiem,wlewamy śmietanę i olejek ,stale ucierając. Ucieranie możemy zastąpić miksowaniem. Ciasto wykładamy do wysmarowanej tłuszczem ,wysypanej bułką brytfanki i na wierzchu kładziemy poszatkowane lub starte na grubej tarce jabłka i wstawiamy do ciepłego 180-200 st piecyka.Pieczemy ok 40 min.Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Babka z jabłkami (strona 1 z 1)  
Gość

Grace
gość

2009-02-20 17:59
Co do tego przepisu mam następujące uwagi: zbyt dużo cukru uważam że wystarczy pól szklanki......bo tak babka jest bardzo słodka.
a co do olejku to nie może być każdy..tylko wanilia...ja dałam migdałowy bo nie mialam innego i z nim babka jest nie dobra.
Skomentuj
Oceń:
0
mała czarna

mała czarna
offline

2009-02-22 00:00
Cóż...kwestia gustu.Każdy robi według uznania.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Babki
Gotowana babka z dodatkiem białej czekolady Babka dyniowa z polewą czekoladową Babka herbaciana
Babka z dodatkiem dyni Babka piernikowa Babka biszkoptowa
Babka z malinami Eli Jogurtowa babka z jeżynami Babka z kokosem
Babka kokosowa z nutą kakaową  Babka wielkanocna Babka czekoladowa wg Zub3r'a

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane