SUPERPRZEPIS

Babka z kakao i mleczkiem kokosowym

  • 1
  • iziona
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8
Babka z kakao i mleczkiem kokosowym Więcej zdjęć (3)

Babka zaskoczyła mnie smakiem, była bardzo smaczna choć liczyłam na bardziej wyrazisty smak kokosa.

Składniki:

Babka z kakao i mleczkiem kokosowym

 

  • 1/2 kg mąki
  • 25 dag cukru
  • 25 dag margaryny
  • 4 jajka
  • 1 szklanka mleczka kokosowego
  • 3 łyżki kakao
  • 1 mały proszek do pieczenia
  • dodatkowo cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Babka z kakao i mleczkiem kokosowym
Margarynę utrzeć z cukrem na krem, następnie dodać po jednym żółtku i porcjami przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dolewając mleko kokosowe, na koniec wymieszać z pianą z białek. Ciasto podzielić na dwie części do jednej dodać kakao. Formę do pieczenia babki wysmarować tłuszczem i przełożyć ciasto jasne, a na nie ciasto z kakao. Piec w temp. 180st do 70 min, po upieczeniu i wystudzeniu ciasto wyjąć z formy i posypać cukrem pudrem.
Babka z kakao i mleczkiem kokosowym
Do wysmarowanej formy wyłożyć ciasto jasne na nie ciemne
Babka z kakao i mleczkiem kokosowym
Po upieczeniu ciasto zostawić do wystudzenia w formie

Tagi:

jajko jajka