Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Babka z nutellą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Nutellę możemy zastąpić masłem orzechowym,a ajerkoniak innym likierem.

Babka z nutellą

Składniki:

Babka z nutellą

 

  • 25dag.masła,
  • 25dag.cukru,
  • 5jajek,
  • 1op.proszku do pieczenia,
  • 50dag.maki,
  • 150ml.mleka,
  • 20dag.nutelli,
  • 100ml+3łyżki ajerkoniaku,

 

Sposób przygotowania:

Babka z nutellą
Cukier z masłem i jajkami utrzeć na gładką masę,do masy dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia,mleko oraz 100ml.ajerkoniaku,wszystko razem dokładnie wyrobić.Podzielić masę nz dwie części,do jednej dodać Nutellę a do drugiej 3łyżki ajerkoniaku.Do natłuszczonej formy babkowej,przełożyć najpierw jasne,a potem ciemne ciasto i delikatnie przemieszać widelcem.Piec 1godz.w 180"C.Przestudzoną babkę posypać cukrem pudrem.