lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Książka Kucharska: ŻURAWINOWY NOTES PRZEPISOWY

Babka z żurawiną

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszna puchowa wyszła babka.

Babka z żurawiną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babka z żurawiną

 

 

 

 

 

  • 0,75 szklanki cukru

 

  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

 

 

  • aromat pomarańczowy

Sposób przygotowania:

Babka z żurawiną
1. Zmiksowałam jaja z cukrem na puch. 2. Obydwie mąki z proszkiem do pieczenia przesiałam przez sito i dodałam do zmiksowanych jaj. 3. Margarynę rozpuściłam i dodałam do reszty składników. 4.Na końcu dodałam aromat pomarańczowy. 5. Przelałam połowę ciasta do formy na babkę do silikonowej. 6. Żurawinę zalałam wrzątkiem na 30 minut, odcedziłam i zasypałam łyżką mąki i posypałam na ciasto. 7. Resztę ciasta wlałam i na wierzch też wsypałam żurawinę.
Babka z żurawiną
Zmiksowałam jaja z cukrem na puch podwoiło swoją obientość
Babka z żurawiną
Obydwie mąki z proszkiem do pieczenia przesiałam przez sito i dodałam do zmiksowanych jaj.
Babka z żurawiną
Żurawinę zalałam wrzątkiem na 30 minut , odcedziłam i zasypałam łyżką mąki i posypałam na ciasto.
Babka z żurawiną
Resztę ciasta wlałam i na wierzch też wsypałam żurawinę.