lalunia

lalunia

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1348]

Babka ziemniaczana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Babka jest bardzo smaczna polecam warto wypróbować

Babka ziemniaczana Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Babka ziemniaczana

Sposób przygotowania:

Babka ziemniaczana

Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach . Połowę boczku i cebuli kroimy w kostkę i przesmażamy na patelni na złoto, odkładamy do ostudzenia. Resztę cebuli kroimy w drobną kostkę, dodajemy do utartych ziemniaków, wsypujemy mąkę, sól, pieprz (sporo), , wbijamy jajko, dokładamy przestudzony boczek z cebulą i mieszamy wykładamy do formy do pieczenia na to kładziemy boczek plastry i wylewamy na to znowu ciasto i wtedy zapiekamy i pilnujemy
około 1 godziny wychodzi rewelacyjna babka ziemniaczana:)