IrenaM

IrenaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 195]

Babka ziemniaczano-marchewkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna babka ziemniaczana o swojskim smaku wzbogacona marchewką.

Babka ziemniaczano-marchewkowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babka ziemniaczano-marchewkowa

 

 

Sposób przygotowania:

Babka ziemniaczano-marchewkowa
Marchewkę, ziemniaki i cebulę obieram i myję, Marchewkę, ziemniaki i połowę cebuli trę na tarce od placków ziemniaczanych na drobną masę (robię to mechanicznie). Drugą połowę cebuli kroję w drobną kostkę i podsmażam na rozgrzanym tłuszczu. Kiełbasę kroję w drobną kostkę i również podsmażam. Wszystko razem mieszam dodaję jajka i mąkę, następnie doprawiam solą i pieprzem i jeszcze raz dokładnie mieszam. Wszystko przelewam do blachy do pieczenia. Piekę w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 50 minut. Polecam zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego!
Babka ziemniaczano-marchewkowa
Marchewkę, ziemniaki i połowę cebuli trę na tarce od placków ziemniaczanych na drobną masę
Babka ziemniaczano-marchewkowa
Kiełbasę kroję w drobną kostkę i również podsmażam.
Babka ziemniaczano-marchewkowa
Wszystko razem mieszam dodaję jajka i mąkę, następnie doprawiam solą i pieprzem
Babka ziemniaczano-marchewkowa
Piekę w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 50 minut.