zabus87

zabus87

Starszy Kucharz
[Przepisów: 16]

Bagietka czosnkowa i serowa.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Chrupiące bagietki z masłem czosnkowym i serem. Szybka przekąska do piwa lub na miłe spotkanie ze znajomymi.

Bagietka czosnkowa i serowa.

Składniki:

Bagietka czosnkowa i serowa.

 

Sposób przygotowania:

Bagietka czosnkowa i serowa.
Bagietki pokroić na 2 centymetrowe plastry. Masło które było w temperaturze pokojowej wymieszać z drobno posiekanym czosnkiem z ziołami prowansalskimi i solą. Cienko nakładać na bagietkę układać na blasze. Na reszcie bagietki układać ser żółty starty na tarce o drobnych oczkach a na wierzch układać po połowie kulki mozzarelli. Piec tak długo aż masło i ser się roztopią w 180 stopniach. Podawać z sosem czosnkowym lub sosem tzatziki.

Tagi:

sery zioła ser