Bajaderka

Czekoladowe « poprzedni | następny »
dzejlo

Mistrz Kuchni
Przepisy: 119
zdjęcia: 1 z 1
Bajaderka
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 4

Bardzo fajne ciasto typu bajaderka o smaku migdałowym


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Bajaderka - SKŁADNIKI:

Bajaderka - PRZYGOTOWANIE:

Do mąki pszennej dodać miękką margarynę, jajka, cukier puder, 1łyżkę kakao i proszek do pieczenia. Wyrobić ciasto i podzielić na 2 części, upiec. Pieczemy około 15 minut w temperaturze 160 st. Jeden placek jeszcze ciepły drobno pokruszyć. Drugi ostudzić. Rozkruszone ciasto włożyć do miski, dodać resztę kakao, pokruszone orzechy, płatki migdałowe, aromat i mleko. Wyrobić na jednolitą masę. Na 1 placek wyłożyć masę z bakaliami, posypać ew. kakao i kokosem


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Bajaderka (strona 1 z 1)  
Natala1210

Natala1210

2011-04-26 11:49
Moje dzieci bardzo lubią bajaderki!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Czekoladowe
Tort z musem czekoladowym i gruszkami Kostka czekoladowo-kawowa Ciasto czekoladowe z musem kawowym i bananami
Kakaowe ciasto z bitą śmietaną Klasyczna wuzetka przełożona porzeczkowym dżemem  Ciasto czekoladowe z rodzynkami
Bajaderki Moniki Murzynkowy przekładaniec z dwoma masami Tort urodzinowy-czekoladowy
Czekoladowe ciasto Ciasto czekoladowe Ciasto kakaowe z borówkami i kuskusem

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane