Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Bajaderki z daktylami i syropem klonowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Bajaderki to prawdziwy recykling w kuchni, do ich przygotowania można użyć wysuszone resztki biszkoptu lub ciastka.

Bajaderki z daktylami i syropem klonowym

Składniki:

Bajaderki z daktylami i syropem klonowym

 

Sposób przygotowania:

Bajaderki z daktylami i syropem klonowym
Suche kawałki ciasta rozkrusz lub utrzyj, daktyle pokrój w kostkę i zalej rumem. W rondelku rozpuść masło, dodaj mleko, syrop klonowy i kakao, kiedy masa się połączy i podgrzeje zalej nią pokruszone ciastka, masę mieszaj do całkowitego połączenia, na koniec dodaj daktyle z rumem. Z masy bajaderkowej formuj kulki i układaj na desce tak aby się nie stykały. Gotowe bajaderki udekoruj białą czekoladą