Baked beans - fasola w sosie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 3

Danie kuchni angielskiej ,dostępne w puszkach i jedzone na śniadanie,obiad i kolację.

Baked beans - fasola w sosie

Składniki:

Baked beans - fasola w sosie

 

  • 250 g fasoli
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1 łyżeczka angielskiej musztardy
  • sos Worcestershire do smaku
  • ok.300 ml bulionu polskiego
  • można dodać: 1 cebulę
  • 2 plastry boczku
  • sól,pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Baked beans - fasola w sosie
Podaje się je na tostach,pieczonych ziemniakach,obok sadzonych jajek i boczku na śniadanie.Ja gotuję już od wieków bo mąż uwielbia! W zależności od tego czy lubimy fasolkę miekką czy twardszą gotujemy fasolę osobno bez dodawania soli(ok. 11/2 godz.) Gdy jest gotowa dodajemy nastepne składniki i gotujemy.Anglicy wkładają do piekarnika ok.150 C na 2 godziny...

Tagi:

sosy