monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Bakłażan pełen smaczku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Nadziewałam już cukinię, paprykę więc przyszła pora na bakłażan:) serdecznie zapraszam:))

Bakłażan pełen smaczku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bakłażan pełen smaczku

 

Sposób przygotowania:

Bakłażan pełen smaczku
Bakłażan ( dolna połowa), umyć, osuszyć i wydrążyć. Miąższ pokroić w małą kostkę. Kurki oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Pieczarkę obrać i pokroić na małe kawałki. Paprykę sprawić i pokroić w średnia kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić na nią listki tymianku. Następnie dodać pokrojony w małą kostkę schab. Przesmażyć. Po około 3-4 minutach dodać bakłażan i paprykę. Wlać 1/4 szklankę wody i dusić. Gdy woda odparuję dodać pokrojone grzyby i smażyć dalej około 4 minuty. Doprawić sola i pieprzem. Wymieszać. W 1/2 szklanki wody wymieszać mąkę z papryka ostrą. Wlać na patelnię i zagotować. Delikatnie ostudzić. Do skorupy z bakłażana włożyć farsz. Wstawić do nagrzanego do 200 st piekarnika i piec około 20-25 minut. Smacznego!
Bakłażan pełen smaczku
na rozgrzanej oliwie usmażyć schab z tymiankiem
Bakłażan pełen smaczku
dodać pokrojony bakłażan i paprykę i dalej smażyć
Bakłażan pełen smaczku
dodać grzyby i smazyć dalej doprawić do smaku
Bakłażan pełen smaczku
farsz nałożyć do wydrązonego bakłażana i piec około 20-25 minut

Tagi:

bakłażan