eliza739

eliza739

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 308]

Bakłażan po wegetariańsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bakłażan w cieście pasuje na obiad do surówki i ziemniaków

Bakłażan po wegetariańsku

Składniki:

Bakłażan po wegetariańsku

 

  • 1,5 szklanki maki pszennej
  • 5 białek
  • 2 łyżki stopionego masła
  • 200 ml ciemnego piwa
  • ok. 70 ml oleju
  • sól
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Bakłażan po wegetariańsku
Obrane warzywa pokroić w plastry. Oprószyć solą. Ułożyć na sicie, aby ściekł sok. Z białek ubić pianę, którą połączyć z pozostałymi składnikami. Dokładnie ubić, aby ciasto miało konsystencję śmietany. Plastry warzyw maczać w cieście i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.