kupiska

kupiska

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Bakłażan zapiekany z serem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bakłażan najlepiej smakuje na ciepło.

Bakłażan zapiekany z serem.

Składniki:

Bakłażan zapiekany z serem.

 

 

Sposób przygotowania:

Bakłażan zapiekany z serem.
Bakłażana obrać ze skóry i pokroić w plasterki o,5 cm.Plasterki bakłażana skropić oliwą z oliwek posmarować roztrzepanym jajkiem. Bakłażana doprawić szczyptą soli,pieprzu,suszoną bazylią i suszonym oregano.Posypać startym serem..Pieczemy bakłażana w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach przez około 30-40 minut.Po wyjęciu plasterki bakłażana smarujemy sosem czosnkowym.