Strona główna Bakłażany w cieście naleśnikowym

Bakłażany w cieście naleśnikowym

Bakłażan « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Bakłażany  w cieście naleśnikowym offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Bakłażany  w cieście naleśnikowym
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Bakłażany pokroić na 1 cm plastry, posolić, ułożyć w garnku i przycisnąć czymś ciężkim...


trudność: łatwe
czas:

Bakłażany w cieście naleśnikowym - SKŁADNIKI:

Bakłażany w cieście naleśnikowym - PRZYGOTOWANIE:

Bakłażany pokroić na 1 cm plastry, posolić, ułożyć w garnku i przycisnąć czymś ciężkim (tak przygotowane zostawić na 2 godziny). Przygotować ciasto na naleśniki: jajka mąka mleko sól wymieszać. Po odlaniu soku, który odciekł z bakłażanów osuszyć je i usmażyć w cieście naleśnikowym. Przygotować sos: na niewielkiej ilości oleju podsmażyć cebulę i 2 ząbki czosnku, po podsmażeniu na złocisty kolor dodać 0,5 l przecieru, dodać przyprawy: bazylię, ostrą paprykę kucharek (vegetę) zagotować. Zetrzeć ser na drobnej tarce. W brytfance układać: sos bakłażan, sos, ser i tak do wykończenia składników. Piec w piekarniku ok. 20 - 30 min. w temperaturze 150°C.



Katarzyna Górnowicz - Warszawa


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Bakłażany w cieście naleśnikowym (strona 1 z 1)  
hgg

hgg
offline

2008-07-04 22:00
dla mnie bomba, choć znałem ten przepis troche inaczej
Skomentuj
Oceń:
0
dobry

dobry
offline

2008-08-02 14:52
nie wiem co znaczy bomba, ale sa naprawde dobre :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Bakłażan
Ajwar - sos z papryki i bakłażanu Bakłażanowe pizzerinki Penne z bakłażanem, pomidorami i salami
Zupa jarzynowa koniec wakacji Lutenica wersja z marchewką Szaszłyki z łososia z ajwarem i bakłażanem
Papryka faszerowana nadzieniem z bakłażanem Sałata z bakłażanem i serem pleśniowym Makaron łazanki z kurczakiem i  bakłażanem
Bakłażan faszerowany Razowy makaron z bakłażanem Zapiekanka Eli z bakłażanem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane