Strona główna Bakłażany w cieście naleśnikowym

Bakłażany w cieście naleśnikowym

Bakłażan « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Bakłażany  w cieście naleśnikowym offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Bakłażany  w cieście naleśnikowym
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Bakłażany pokroić na 1 cm plastry, posolić, ułożyć w garnku i przycisnąć czymś ciężkim...


trudność: łatwe
czas:

Bakłażany w cieście naleśnikowym - SKŁADNIKI:

Bakłażany w cieście naleśnikowym - PRZYGOTOWANIE:

Bakłażany pokroić na 1 cm plastry, posolić, ułożyć w garnku i przycisnąć czymś ciężkim (tak przygotowane zostawić na 2 godziny). Przygotować ciasto na naleśniki: jajka mąka mleko sól wymieszać. Po odlaniu soku, który odciekł z bakłażanów osuszyć je i usmażyć w cieście naleśnikowym. Przygotować sos: na niewielkiej ilości oleju podsmażyć cebulę i 2 ząbki czosnku, po podsmażeniu na złocisty kolor dodać 0,5 l przecieru, dodać przyprawy: bazylię, ostrą paprykę kucharek (vegetę) zagotować. Zetrzeć ser na drobnej tarce. W brytfance układać: sos bakłażan, sos, ser i tak do wykończenia składników. Piec w piekarniku ok. 20 - 30 min. w temperaturze 150°C.



Katarzyna Górnowicz - Warszawa


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Bakłażany w cieście naleśnikowym (strona 1 z 1)  
hgg

hgg
offline

2008-07-04 22:00
dla mnie bomba, choć znałem ten przepis troche inaczej
Skomentuj
Oceń:
0
dobry

dobry
offline

2008-08-02 14:52
nie wiem co znaczy bomba, ale sa naprawde dobre :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Bakłażan
Bakłażanowe pizzerinki Penne z bakłażanem, pomidorami i salami Zupa jarzynowa koniec wakacji
Lutenica wersja z marchewką Szaszłyki z łososia z ajwarem i bakłażanem Papryka faszerowana nadzieniem z bakłażanem
Sałata z bakłażanem i serem pleśniowym Makaron łazanki z kurczakiem i  bakłażanem Bakłażan faszerowany
Razowy makaron z bakłażanem Zapiekanka Eli z bakłażanem Leczo z bakłażanem i hiszpańską kiełbasą

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane