choineczka04

choineczka04

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 187]

bakłażany faszerowane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo dobry sposón na przekąskę.

bakłażany faszerowane

Składniki:

bakłażany faszerowane

 

 

Sposób przygotowania:

bakłażany faszerowane
Bakłażany myjemy i kroimy na połówki, oczyszczamy z miąszu, solimy i odstawiamy na pół godziny, gdy puszczą sok płuczemy. Ryż gotuemy według instrukcji na opakowaniu. Cebulę obieramy, myjemy, kroimy drobno i wrzucamy na patelnię, solimy i podduszamy. Dorzucamy mięso mielone, przeciśnięty przez praskę czosnek. Obieramy pomidory i kroimy w kostkę i razem miąższem z bakłażana oraz ugotowany ryż. Wszystko podsmażamy na koniec dodajemy posiekane zioła , harissę sól i pieprz do smaku. Nadziewamy farszem bakłażany układamy na wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym. Zapiekamy w piekarniku około 20-30 minut
Gotowe


Podziel się: