lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Bakłażany faszerowane ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Świetny pomysł na faszerowane bakłażany

Bakłażany faszerowane ryżem

Składniki:

Bakłażany faszerowane ryżem

 

Sposób przygotowania:

Bakłażany faszerowane ryżem
Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie odsącz i ostudź. Rozmrożony szpinak odciśnij z wody.Bakłażany pokrój wzdłuż wydrąż środek by powstały z nich łódeczki. Na patelni rozgrzej tłuszcz,zeszklij na nim czosnek i cebulę a następnie dodaj rozmrożony szpinak. Dopraw do smaku. Całość przestudź i połącz z ugotowanym ryżem.Farszem napełnij wydrążone bakłażany ich wierzch skrop sokiem z cytryny.Ułóż warzywa w naczyniu żaroodpornym i piecz około 20 minut aż bakłażany będą miękkie.