Doda

Doda

Szef Kuchni
[Przepisów: 97]

Bakłażany nadziewane pieczarkami

  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Bakłażany umyć, ściąć czubki od strony szypułki, obrać, przekrajać wzdłuż na

Bakłażany nadziewane pieczarkami

Składniki:

Bakłażany nadziewane pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Bakłażany nadziewane pieczarkami
Bakłażany umyć, ściąć czubki od strony szypułki, obrać, przekrajać wzdłuż na połowy. Wydrążyć środki, posypać przyprawami i skropić sokiem z cytryny. Cebule i pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, połączyć z posiekanym miąższem z bakłażanów, dusić do odparowania wody, często mieszając. Następnie wystudzić, wymieszać z tartą bułką, żółtkami i posiekaną natką pietruszki. Doprawić do smaku. Napełnić bakłażany, ułożyć w płaskim naczyniu, polać koncentratem pomidorowym wymieszanym z olejem. upiec lub dusić do miękkości. Pod koniec pieczenia skrapiać śmietaną.