ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Bakłażany nadziewane rybą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Moje pierwsze spotkanie z bakłażanem i powiem szczerze pyszne

Bakłażany nadziewane rybą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bakłażany nadziewane rybą

 

 

Sposób przygotowania:

Bakłażany nadziewane rybą
Rybę doprawić przyprawą do ryb i obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć na rumiano na oleju. Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a cebulę, paprykę i pomidora pokroić w kostkę. Marchew, pietruszkę i cebulę podsmażyć na oleju, potem dodać paprykę i pomidory, sól, pieprz i paprykę słodką. Wszystko dusić razem przez ok 10 minut. W tym czasie bakłażany przekroić na pół i wydrążyć środek. Bakłażany posolić i posypać pieprzem. Do uduszonych warzyw dodajemy ugotowany ryż, mieszamy, a następnie dodajemy pokrojoną rybę. Wszystko mieszamy i napełniamy bakłażany. Wstawiamy na 25 minut do piekarnika. Chwilę przed wyjęciem posypujemy startym serem.
Bakłażany nadziewane rybą
Wszystkie warzywa: marchewka, pietruszka, cebulka, papryka i pomidor dusimy przez chwilę razem.
Bakłażany nadziewane rybą
Po wymieszaniu warzyw z ryżem dodajemy usmażoną i pokrojoną w kostkę rybę.
Bakłażany nadziewane rybą
Przygotowaną mieszanką warzywno-ryżowo-rybną napełniamy wydrążone bakłażany.
Bakłażany nadziewane rybą
Chwilę przed wyjęciem bakłażanów z piekarnika posypujemy je serm, poczym wstawiamy ponownie by się ser stopił.