sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Bakłażany z mozzarellą 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Nowa propozycja na podanie bakłażana.

Bakłażany z mozzarellą 4

Składniki:

Bakłażany z mozzarellą 4

 

  • składniki:
  • 1 duży bakłażan
  • 1 kulka mozzarelli
  • 1 cebula
  • pół szklanki przecieru pomidorowego
  • oliwa do smażenia
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Bakłażany z mozzarellą 4
Bakłażany myjemy i kroimy w plasterki. Podsmażamy z obu stron na rozgrzanej oliwie. Mozzarellę także kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Podsmażamy na oliwie. Dodajemy przecier pomidorowy i razem dusimy. Pieprzymy całość. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą. Układamy następnie na przemian plasterki bakłażana i mozzarelli. Polewamy sosem pomidorowym i zapiekamy około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C. Smacznego

Tagi:

bakłażan