Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Bakłażany z serem feta i orzechami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bakłażany z serem feta i orzechami to smaczna sałatka do wędliny i pieczywa.

 Bakłażany z serem feta i orzechami

Składniki:

Bakłażany z serem feta i orzechami

 

 

Sposób przygotowania:

Bakłażany z serem feta i orzechami
Bakłażany nakłuć widelcem, zawinąć w folię aluminiową, grillować lub upiec w nagrzanym piekarniku. Miękkie bakłażany ostudzić, obrać ze skórki a miąższ pokroić w dość grubą kostkę, skropić sokiem z cytryny. Następnie włożyć do miski, dodać majonez wymieszany ze zmiażdżonym czosnkiem, ser feta w kostkach i posiekane orzechy włoskie. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, delikatnie wymieszać. Podawać z pieczywem i wędliną.