Baleron białoruski.

marietta - Przepis na: Baleron białoruski. offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1826
Baleron białoruski.
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Kurczaka opłukać,odciąć udka i skrzydełka,wybrać mięso i kości nożykiem.Mięso pokroić,wymieszać z jajem i przyprawami,wyrobić,nadziać i piec


trudność: średne
czas:

Baleron białoruski. - SKŁADNIKI:

Baleron białoruski. - PRZYGOTOWANIE:

Kurczaka opłukać dokładnie,odciąć udka ze skrzydełkami,wyjąć kości i mięso ostrym nożykiem.Mięso oddzielić i pokroić na kostkę
i wymieszać z jajkiem i przyprawami.Rękoma wyrabiać masę,ufor-
-mować z niej kulę,a potem prostokąt.Umieścić wewnątrz skóry,za-
-winąć,uformować i spiąć metalowymi szpadkami.Piec w temp.180-
220 st.C przez 1,5 godziny.Schłodzić,pokroić w plastry.Podawać z
żurawiną.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Baleron białoruski. (strona 1 z 1)  
Pyza

Pyza
offline

2010-11-21 17:15
nie wiem co to ma wspólnego z baleronem, który jest wędliną wieprzową a konkretnie z karkówki wieprzowej - Twój przepis to pieczeń z kurczaka
i czy to przepis z kuchni narodowej białoruskiej też mam wątpliwości...
Skomentuj
Oceń:
0
marietta

marietta
offline

2010-11-21 17:21
Po prostu zamiast wieprzowiny dodałam kurczaka,ale przygotowanie podobne,bo
przekształcone z tej kuchni.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kuchnia białoruska
Syrnyky z bakaliami Chili kiszki ziemniaczane z kminkiem Kiszka ziemniaczana z dziczyzną
Babka ziemniaczana na słonince Kiszka ziemniaczana z chili boczkiem Kiszka ziemniaczana - wersja podstawowa
Korowaj (Białoruś) Parówki po brzesku Tykwiennik (Białoruś)

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane