Baleron białoruski.

marietta - Przepis na: Baleron białoruski. offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1742
Baleron białoruski.
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Kurczaka opłukać,odciąć udka i skrzydełka,wybrać mięso i kości nożykiem.Mięso pokroić,wymieszać z jajem i przyprawami,wyrobić,nadziać i piec


trudność: średne
czas:

Baleron białoruski. - SKŁADNIKI:

Baleron białoruski. - PRZYGOTOWANIE:

Kurczaka opłukać dokładnie,odciąć udka ze skrzydełkami,wyjąć kości i mięso ostrym nożykiem.Mięso oddzielić i pokroić na kostkę
i wymieszać z jajkiem i przyprawami.Rękoma wyrabiać masę,ufor-
-mować z niej kulę,a potem prostokąt.Umieścić wewnątrz skóry,za-
-winąć,uformować i spiąć metalowymi szpadkami.Piec w temp.180-
220 st.C przez 1,5 godziny.Schłodzić,pokroić w plastry.Podawać z
żurawiną.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Baleron białoruski. (strona 1 z 1)  
Pyza

Pyza
offline

2010-11-21 17:15
nie wiem co to ma wspólnego z baleronem, który jest wędliną wieprzową a konkretnie z karkówki wieprzowej - Twój przepis to pieczeń z kurczaka
i czy to przepis z kuchni narodowej białoruskiej też mam wątpliwości...
Skomentuj
Oceń:
0
marietta

marietta
offline

2010-11-21 17:21
Po prostu zamiast wieprzowiny dodałam kurczaka,ale przygotowanie podobne,bo
przekształcone z tej kuchni.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kuchnia białoruska
Syrnyky z bakaliami Chili kiszki ziemniaczane z kminkiem Kiszka ziemniaczana z dziczyzną
Babka ziemniaczana na słonince Kiszka ziemniaczana z chili boczkiem Kiszka ziemniaczana - wersja podstawowa
Korowaj (Białoruś) Tykwiennik (Białoruś) Parówki po brzesku

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane