Rossie

Rossie

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 199]

Bananowe chipsy z miodem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

chipsy bananowe - zdrowa przekąska nie tylko dla dzieci

Bananowe chipsy z miodem

Składniki:

Bananowe chipsy z miodem

 

  • 3 twardawe banany, to ważne żeby nie były przejrzałe
  • łyżka miodu
  • 2 łyżki soku z cytryny

Sposób przygotowania:

Bananowe chipsy z miodem
Blachę wykładamy papierem do pieczenia, piekarnik nagrzewamy do 70 stopni, grzanie od góry. Na wyłożonej papierem blasze układamy pokrojone w cienkie plastry banany, wkładamy na najniższy poziom do piekarnika, włączmy termoobieg, drzwiczki piekarnika uchylamy delikatnie. 15 minut suszymy w ten sposób, potem kolejne 15 minut suszymy banany przewrócone na drugą stronę. Kiedy już podeschną z obu stron, za pomoca silikonowego pędzelka smarujemy delikatnie miodem wymieszanym z sokiem z cytryny i suszymy dalej, do czasu aż staną się pysznie chrupiące i apetycznie błyszczące :)