Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Bananowe łódeczki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Deser, który zaskakuje swoim wyglądem. Skórka od banana z żółtego koloru przechodzi w czarny, a w niej pyszna pieczona niespodzianka.

Bananowe łódeczki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Bananowe łódeczki

 

Sposób przygotowania:

Bananowe łódeczki
Żurawinę namoczyć w rumie i odstawić, aż napęcznieje. Dobrze zrobić to dzień wcześniej. Z pomarańczy wykroić fileciki miąższu i pokroić na mniejsze kawałki. Każdego banana rozciąć. Lekko rozchylając skórkę pociąć banana na 1cm kawałeczki. Co drugi kawałek przesuwając do jednej strony banana. W miejsca gdzie powstaje przestrzeń wkładać cząstki pomarańczy i żurawinę w rumie. Wlewając również rum. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec ok 20-30min. Skórka powinna być czarna, ale nie spalona :) na gorące banany zetrzeć trochę czekolady. Smacznego! 
Bananowe łódeczki
Żurawinę namoczyć w rumie, a pomarańczy wykroić cząstki miąższu.
Bananowe łódeczki
Bananom rozciąć skórki i pociąć na kawałki.
Bananowe łódeczki
W pustą przestrzeń wkładać cząstki pomarańczy.

Tagi:

czekolada