Agunia

Agunia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 64]

Bananowe racuszki.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Przepis dostałam dzisiaj od siostry, więc zrobiłam córce była zachwycona..

Bananowe racuszki.

Składniki:

Bananowe racuszki.

 

  • 250g mąki pszennej
  • 300g maślanki
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Szczypta soli
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 3 banany
  • Olej do smażenia
  • Sos Toffi (Dr.Oetker)

Sposób przygotowania:

Bananowe racuszki.
Mąkę mieszamy z cukrem pudrem,solą i proszkiem do pieczenia.Masełko roztapiamy mieszamy z rozkłóconym jajkiem i maślanką.Wlewamy do miski z mąką,dodajemy pokrojone w plasterki banany i mieszamy.Na patelni rozgrzewamy olej, nakładamy porcje ciasta i smażymy na rumiany kolor.Układamy na talerzu i polewamy sosem toffi ( można też zamiast sosu polać miodem).Smacznego.