pepsicOLA

pepsicOLA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 193]

Bananowiec - z przepisów mojej babci

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo łatwe ciasto bananowe - idealne gdy spodziewamy się niespodziewanych gości

Bananowiec - z przepisów mojej babci

Składniki:

Bananowiec - z przepisów mojej babci

 

 

Sposób przygotowania:

Bananowiec - z przepisów mojej babci
Najpierw miksujemy margarynę z cukrem i jajkami. następnie dodajemy przesianą mąkę, sodę oraz rozgniecione widelcem banany. Miksujemy wszystko razem. Przelewamy ciasto do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tarta lub kaszą manną foremki - średniej keksówki. Pieczemy ok 50 minut w 160st.

Tagi:

jajko jajka