Banany w cieście o smaku miodowym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Banany smażone na złoto w aromatycznym, chrupiącym cieście są jednym z ulubionych deserów mieszkańców Państwa Środka...

Banany w cieście o smaku miodowym

Składniki:

Banany w cieście o smaku miodowym

 

  • 1 opakowanie Bananów w cieście o smaku miodowym Kamis
  • 2 banany
  • 25 g migdałów w płatkach
  • 3 łyżki oleju
  • 55 ml (około 1/5 szkl.) wody

Sposób przygotowania:

Banany w cieście o smaku miodowym
Banany smażone na złoto w aromatycznym, chrupiącym cieście są jednym z ulubionych deserów mieszkańców Państwa Środka. Receptury na przyrządzanie tego specjału pochodzą z południowej części Chin. Banany w cieście o smaku miodowym linii Oriental to oryginalne ciasto do zapiekania bananów, wzbogacone według starych chińskich receptur szczyptą cynamonu, kardamonu, roztartego korzenia imbiru, skórką cytryny i aromatem miodu. Otoczone ciastem, usmażone na złoto i posypane prażonymi płatkami migdałów banany stworzą niepowtarzalną ucztę dla zmysłów.



Sposób przyrządzania:


  1. Zawartość opakowania dokładnie wymieszaj z około 55 ml wody (około 1/5 szklanki).

  2. Banany przekrój wzdłuż na pół i obtocz je w powstałej masie.

  3. Umieść na rozgrzanym oleju ( na patelni lub w frytkownicy) obtoczone w masie banany i smaż je z obydwu stron do momentu zrumienienia się. Usmażone banany osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku.

  4. Migdały przesmaż na patelni bez tłuszczu (do momentu zrumienienia się) i posyp nimi banany.

  5. Deser podawaj natychmiast po przygotowaniu.




Nasza propozycja:

Deser możesz podawać z lodami waniliowymi.



Przepis pochodzi z serwisu internetowego firmy KAMIS

Tagi:

ciasto