olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Banany w czekoladzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Banany w polewie czekoladowej to wyjątkowo prosty przepis, natomiast deser powinien przypaść do gustu każdemu.

Banany w czekoladzie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Banany w czekoladzie

 

Sposób przygotowania:

Banany w czekoladzie
Banany obieram ze skórki, po czym odcinam końcówki i kroję je na kawałki o długości około 5 cm. Następnie ustawiam kawałki banana pionowo i w każdym z nich robię otwór za pomocą wykałaczki, po czym nalewam odrobinę amaretto i wbijam wykałaczkę. Polewę przygotowuję z margaryny, cukru, cukru oraz kakao, po czym polewam nią banany. Banany wstawiam do lodówki na minimum 15 minut, aby polewa zastygła.
Banany w czekoladzie
Banany obieram ze skórki, po czym odcinam końcówki i kroję je na kawałki o długości około 5 cm.
Banany w czekoladzie
Następnie ustawiam kawałki banana pionowo i w każdym z nich robię otwór za pomocą wykałaczki, po czym nalewam odrobinę amaretto i wbijam wykałaczkę.