Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Baranie kuleczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Drobno posiekaną cebulę i czosnek połączyć z mięsem, odciśniętą i zmieloną

Baranie kuleczki

Składniki:

Baranie kuleczki

 

 

  • 2 jaja

 

  • 3 cebule

 

  • 2-3 łyżki posiekanych zielonych listków mięty

 

 

  • bułka namoczona w mleku

 

 

  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Baranie kuleczki
Drobno posiekaną cebulę i czosnek połączyć z mięsem, odciśniętą i zmieloną bułką, korzeniami, miętą i solą starannie wymieszać. Wbić jaja, dokładnie wyrobić masę. Zwilżonymi dłońmi formować niewielkie kulki, smażyć na mocno rozgrzanym oleju. Podawać z ryżem i sosem miętowym.

Tagi:

kuleczki