beetle

beetle

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

Książka Kucharska: Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

Baranina „po hawajsku”

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jan Petelski, Kuchnia domowa, smaczne dania mięsne

Baranina „po hawajsku”

Składniki:

Baranina „po hawajsku”

 

Sposób przygotowania:

Baranina „po hawajsku”
Mięso umyć i  w  całości włożyć do garnka z  rozgrzaną oliwą. Zrumienić, podlać wodą, do smaku dodać szafran, sól, pieprz, cynamon i  obraną ze skórki, pokrojoną w  plastry cytrynę. Tak przygotowane mięso dusić pod przykryciem na małym ogniu do uzyskania miękkości. Gotowe mięso pokroić w  plastry, ułożyć na talerzu, polać sosem i  podawać z  ziemniaczkami lub ryżem na sypko.