Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Baranina z kwaszoną kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

świetny przepis na łopatkę z baranka

Baranina z kwaszoną kapustą

Składniki:

Baranina z kwaszoną kapustą

 

  • 1,5 kg łopatki baraniej
  • 15 dag bekonu
  • 2 ząbki czosnku
  • 80 dag kwaszonej kapusty
  • szczypta pieprzu mielonego
  • 2 łyżki pokrojonego liścia selera
  • liść laurowy
  • sól

Sposób przygotowania:

Baranina z kwaszoną kapustą
w dużym garnku gotować łopatkę baranią z kwaszoną kapustą w rondlu stopić bekon do kapusty dodać liść laurowy liście selera oraz bekon z tłuszczem doprawić solą i pieprzem miękkie mięso oddzielić od kości pokroić w plastry podawać razem z kapustą