bruno

bruno

Kuchcik
[Przepisów: 6]

Baranina z roszponką i jajkiem.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo szybko, zdrowo i naprawdę smacznie.

Baranina z roszponką i jajkiem.

Składniki:

Baranina z roszponką i jajkiem.

 

  • Baranina 2 plastry o gr. 3 cm,
  • paczka roszponki badź rukoli ,
  • sól pieprz,
  • oliwa z oliwek,
  • ocet winny, białe pieczywo,
  • dwa jajka, 100ml czerwonego, wytrawnego wina.

Sposób przygotowania:

Baranina z roszponką i jajkiem.
Przygotowane steki rozbijasz tłuczkiem i przyprawiasz solą i pierzem. Dusiszj je na oliwie według uznania na krwisto, półkrwisto dodając wino, jak kto woli. Na roszponkę kładziesz jajka, całość doprawiasz octem winnym  oliwą solą i pieprzem.  Danie mozna konsumować. (Osobiście najbardziej lubię ten stek z szpinakiem, którego najpierw gotuje a póżniej smaże z jajkiem i doprawiam solą pieprzem i tartym serem żółtym z lampką wina, w towarzystwie bagietki paryskiej.)