msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Bardzo dietetyczny gulasz

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Jest to wersja gulaszu dla mnie do knedli czeskich.Jako,że na diecie wątrobowej na niewiele można sobie pozwolić trzeba kombinować,by jeść.

Bardzo dietetyczny gulasz Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bardzo dietetyczny gulasz

 

  • 15 dag fileta z piersi indyka
  • 1\2 listka laurowego
  • 1 kulka ziela angielskiego
  • 1\2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej do potraw
  • 1\2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • szczypta słodkiej papryki mielonej
  • 1 płaska łyżeczka mąki pszennej
  • ew.szczypta soli

Sposób przygotowania:

Bardzo dietetyczny gulasz
Mięso z indyka umyć i pokroić w kostkę.Zalać zimną wodą w małym garnuszku tak,by woda przykryła mięso.Włożyć listek laurowy i ziele angielskie i zagotować.Na małym gazie gotować ok.15 minut, po czym wsypać przyprawę uniwersalną do potraw,słodką paprykę i koncentrat pomidorowy.Ew. lekko posolić i gotować ok.5 minut. W tym czasie w małej ilości zimnej wody rozrobić mąkę i wlać ją do garnka z mięsem.Gotować razem chwilkę (ok.2minut). Można podać np. z czeskimi knedelkami lub ziemniakami,ryżem czy makaronem. Jest to opcja dla osób na diecie wątrobowej (np.po operacji pęcherzyka żółciowego). Przepis na knedel jest wśród moich przepisów.
Bardzo dietetyczny gulasz
Umyte mięso zindyka,pokrojone w kostkę zalewamy wodą.
Bardzo dietetyczny gulasz
Do gotującej się potarwy dodać przyprawę uniwersalną.
Bardzo dietetyczny gulasz
Do garnka dodać paprykę słodką i koncentrat pomidorowy.
Bardzo dietetyczny gulasz
Zawiesiną mąki i wody zagęścić gulasz.Chwilę razem gotować.