SUPERPRZEPIS

Bardzo kruche pieguski

  • misia5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5
Bardzo kruche pieguski Więcej zdjęć (13)

Pyszne, bardzo szybkie w przygotowaniu, a do tego bardzo kruche ciasteczka z orzechami i czekoladą mleczną. Doskonałe na małe co nieco oraz dodatek do aromatycznej popołudniowej kawy lub herbaty.

Składniki:

Bardzo kruche pieguski

 

Sposób przygotowania:

Bardzo kruche pieguski
Miękkie masło lub margarynę ucieramy na puszysty krem z dodatkiem cukru pudru i szczypty soli. Dodajemy śmietanę kremówkę oraz porcjami przesiane sypkie składniki. Całość miksujemy do połączenia się składników.

Na koniec dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki orzechy oraz mleczną czekoladę. Całość dokładnie mieszamy.

Z powstałego ciasta odrywamy porcje w miarę równej wielkości i formujemy z nich kulki, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Pieczemy w 180 st około 15 minut. Czas pieczenia zależy od wielkości ciasteczek.
Bardzo kruche pieguski
Orzechy oraz czekoladę kroimy na mniejsze kawałki
Bardzo kruche pieguski
Do miski dajemy miękkie masło oraz cukier puder
Bardzo kruche pieguski
Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem na puszysty krem
Bardzo kruche pieguski
Do połączonego masła z cukrem dodajemy śmietanę kremówkę
Bardzo kruche pieguski
Do masy dodajemy porcjami sypkie składniki
Bardzo kruche pieguski
Miksujemy do połączenia składników
Bardzo kruche pieguski
Dodajemy pokrojone orzechy i czekoladę
Bardzo kruche pieguski
Całość dokładnie mieszamy
Bardzo kruche pieguski
Formujemy kulki
Bardzo kruche pieguski
Pieczemy około 15 minut w 180 stopniach
Bardzo kruche pieguski
Ciasteczka idealne do kawy i herbaty
Bardzo kruche pieguski
Pyszne ciasteczka nie tylko dla dzieci