Barszcz biały

Barszcze « poprzedni | następny »
burakcukrowy - Przepis na: Barszcz biały offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 78
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Barszcz biały
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Barszcz biały z jajkami gotowanymi na twardo


trudność: średne
czas:

Barszcz biały - SKŁADNIKI:

  • 30 dag mięsnych żeberek
  • kilka kawałków surowej białej kiełbasy
  • warzywa -marchew, pietruszka, seler, kawałeczek pora
  • natka pietruszki
  • liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, sól
  • żółtko, łyżka mąki, 2 łyżki śmietany
  • majeranek
  • 4 jajka
  • kawałek wędzonego boczku
  • sok z cytryny

Barszcz biały - PRZYGOTOWANIE:

Mięso zalewamy wodą, dodajemy sól i gotujemy na małym ogniu. Dodajemy warzywa oraz pokrojoną białą kiełbasę. Następnie wrzucamy liść laurowy, ziele angielskie i pieprz. Gotujemy aż warzywa będą miękkie i wrzucamy kawałek wędzonego boczku. wszystko ma się nam ładnie zagotować.Kiełbasę wyjmujemy z zupy. Jeśli ktoś lubi nie musi tego robić. Zupę zabielamy. Mąkę rozrabiamy ze śmietaną i żółtkiem, wlewamy do zupy. Przyprawiamy majerankiem i pieprzem, dodajemy kilka kropel z cytryny dla smaku. Dodajemy posiekana natkę pietruszki. Jajka gotujemy na twardo, podajemy z gorąc zupą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Barszcz biały  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Barszcze
Barszcz czerwony Eli z fasolą Zupa szczawiowa z jajkiem i gwiazdkami Barszcz biały na boczku wędzonym
Barszcz czerwony z uszkami Barszcz na białej kiełbasie Barszcz czerwony z jajkiem
Barszcz czerwony z ziemniakami i klopsikami Botwinka z soczewicą Domowy barszczyk czerwony
Zupa botwinkowa Orzeźwiająca botwinka Zupa z młodej botwinki

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane