Barszcz biały

Barszcze « poprzedni | następny »
burakcukrowy - Przepis na: Barszcz biały offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 78
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Barszcz biały
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Barszcz biały z jajkami gotowanymi na twardo


trudność: średne
czas:

Barszcz biały - SKŁADNIKI:

  • 30 dag mięsnych żeberek
  • kilka kawałków surowej białej kiełbasy
  • warzywa -marchew, pietruszka, seler, kawałeczek pora
  • natka pietruszki
  • liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, sól
  • żółtko, łyżka mąki, 2 łyżki śmietany
  • majeranek
  • 4 jajka
  • kawałek wędzonego boczku
  • sok z cytryny

Barszcz biały - PRZYGOTOWANIE:

Mięso zalewamy wodą, dodajemy sól i gotujemy na małym ogniu. Dodajemy warzywa oraz pokrojoną białą kiełbasę. Następnie wrzucamy liść laurowy, ziele angielskie i pieprz. Gotujemy aż warzywa będą miękkie i wrzucamy kawałek wędzonego boczku. wszystko ma się nam ładnie zagotować.Kiełbasę wyjmujemy z zupy. Jeśli ktoś lubi nie musi tego robić. Zupę zabielamy. Mąkę rozrabiamy ze śmietaną i żółtkiem, wlewamy do zupy. Przyprawiamy majerankiem i pieprzem, dodajemy kilka kropel z cytryny dla smaku. Dodajemy posiekana natkę pietruszki. Jajka gotujemy na twardo, podajemy z gorąc zupą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Barszcz biały  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Barszcze
Barszcz czerwony zabielany Niby botwinka z mrożonki Barszcz ukraiński z czerwoną fasolą
Barszczyk buraczano jabłkowy na szybko Barszcz czerwony z jabłkiem Barszcz czerwony Eli z fasolą
Zupa szczawiowa z jajkiem i gwiazdkami Barszcz biały na boczku wędzonym Barszcz czerwony z uszkami
Barszcz na białej kiełbasie Barszcz czerwony z jajkiem Barszcz czerwony z ziemniakami i klopsikami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane