Barszcz biały

Barszcze « poprzedni | następny »
burakcukrowy offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 78
zdjęcia: 1 z 3
Barszcz biały
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Barszcz biały z jajkami gotowanymi na twardo


trudność: średne
czas:

Barszcz biały - SKŁADNIKI:

  • 30 dag mięsnych żeberek
  • kilka kawałków surowej białej kiełbasy
  • warzywa -marchew, pietruszka, seler, kawałeczek pora
  • natka pietruszki
  • liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, sól
  • żółtko, łyżka mąki, 2 łyżki śmietany
  • majeranek
  • 4 jajka
  • kawałek wędzonego boczku
  • sok z cytryny

Barszcz biały - PRZYGOTOWANIE:

Mięso zalewamy wodą, dodajemy sól i gotujemy na małym ogniu. Dodajemy warzywa oraz pokrojoną białą kiełbasę. Następnie wrzucamy liść laurowy, ziele angielskie i pieprz. Gotujemy aż warzywa będą miękkie i wrzucamy kawałek wędzonego boczku. wszystko ma się nam ładnie zagotować.Kiełbasę wyjmujemy z zupy. Jeśli ktoś lubi nie musi tego robić. Zupę zabielamy. Mąkę rozrabiamy ze śmietaną i żółtkiem, wlewamy do zupy. Przyprawiamy majerankiem i pieprzem, dodajemy kilka kropel z cytryny dla smaku. Dodajemy posiekana natkę pietruszki. Jajka gotujemy na twardo, podajemy z gorąc zupą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Barszcz biały  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Barszcze
Barszcz z pieczonych buraków z uszkami Bieszczadzki barszcz Zakwas z buraków
Czerwony barszczyk z ziemniaczanymi kółeczkami Barszcz czerwony zabielany Niby botwinka z mrożonki
Barszcz ukraiński z czerwoną fasolą Barszczyk buraczano jabłkowy na szybko Barszcz czerwony z jabłkiem
Barszcz czerwony Eli z fasolą Zupa szczawiowa z jajkiem i gwiazdkami Barszcz biały na boczku wędzonym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane