Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Barszcz biały Danuty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Barszcz biały podawać z ziemniakami z wody.

Barszcz biały Danuty

Składniki:

Barszcz biały Danuty

 

 

Sposób przygotowania:

Barszcz biały Danuty
Ciepłą wodą zalać mąkę żytnią razową, dodać obrany czosnek i skórkę razowego czerstwego chleba. Słój przykryć gazą i odstawić w ciepłe miejsce na kilka dni. Jarzyny obrać, pokroić drobno, grzyby opłukać i razem ugotować wywar. Po kilku dniach wziąć 3 szklanki zakwasu z żytniej mąki, rozprowadzić 5 szklankami wywaru z jarzyn. Doprawić czosnkiem, solą, pieprzem.