Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Barszcz biały do bagietki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Barszcz z bagietką jest ulubionym śniadaniem mojej córeczki. Jest on szybki i bardzo prosty. Sama jadałam go na wakacjach u babci i z sentymentem do niego powracam.

Barszcz biały do bagietki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Barszcz biały do bagietki

 

Sposób przygotowania:

Barszcz biały do bagietki
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy do smaku soli, wrzucamy ziele angielskie i liść laurowy i zagotowujemy. Kiełbaski kroimy w kosteczkę, dodajemy do garnka i zagotowujemy. W miseczce fyrtamy zaczyn z mąką i zalewamy na gotującą wodę – gotujemy na małym ogniu. Do miseczki wbijamy jajka roztrzepujemy i zalewamy barszcz, dodajemy śmietanę oraz doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Wyłączamy grzanie. Bagietkę bądź bułkę paryską kroimy w małe kromeczki, przekładamy do miseczek i zalewamy gorącym barszczem. Posypujemy szczypiorkiem
Barszcz biały do bagietki
do garnka wlewamy wodę dodajemy liść i ziele angielskie oraz pokrojone kiełbaski
Barszcz biały do bagietki
całość zalewamy zaczynem na biały barszcz i gotujemy
Barszcz biały do bagietki
dodajemy roztrzepane jajko oraz śmietanę i doprawiamy
Barszcz biały do bagietki
bagietkę kroimy na kromeczki i przekładamy do miseczek zalewamy bareszczem