Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Barszcz biały na wędzonce

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

domowy barszczyk zabielany

Barszcz biały na wędzonce Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Barszcz biały na wędzonce

 

Sposób przygotowania:

Barszcz biały na wędzonce
Do małego naczynia wkładamy pokrojony w grubsze plastry boczek wędzony i go obgotowujemy. Do dużego garnka wkładamy wędzone żeberko, zalewamy litrem wody, dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, sól i pieprz i gotujemy 40 miniut. Po tym czasie dodajemy obgotowany wczesniej boczek (razem z wywarem w którym się gotował) oraz wlewamy żur - gotujemy jeszcze 10 minut, po czym dodajemy śmietankę i sporą ilość majeranku, doprawiamy ponownie do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowany barszcz biały podajemy z ugotowanym na twardo jajkiem i kawałkiem gotowanego mięsa - Smacznego!
Barszcz biały na wędzonce
Do małego naczynia wkładamy pokrojony w grubsze plastry boczek wędzony
Barszcz biały na wędzonce
dodajemy śmietankę i sporą ilość majeranku, doprawiamy ponownie