p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

barszcz biały z białą kiełbasą i jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

barszcz biały z białą kiełbasą i jajkiem

barszcz biały z białą kiełbasą i jajkiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

barszcz biały z białą kiełbasą i jajkiem

 

  • 2 szt biała kiełbasa,
  • 2 szt barszcz biały w proszku,
  • 1 łyżeczka majeranek,
  • do smaku sól pieprz,
  • 1 szt. liść laurowy,
  • 2 ziarna ziele angielskie,
  • 4 szt. jajko gotowane na twardo

 

Sposób przygotowania:

barszcz biały z białą kiełbasą i jajkiem
Do 500 ml wywaru po parzeniu białej kiełbasy wlać 1 op. barszczu białego wymieszanego z małą ilością wody, dodać liść laurowy i ziele angielskie, zagotować, Kiełbasę pokroić w plastry i dodać do wywaru, gotować około 15 minut.ewentualnie doprawić solą i pieprzem, dodać majeranek i gotować jeszcze przez jakiś czas. W między czasie ugotować4 jajka na twardo, obrać ze skorupki, przekroić na połówki, do miseczek rozlać barszcz, włożyć po 4 połówki jajek.
barszcz biały z białą kiełbasą i jajkiem
Etap 1
barszcz biały z białą kiełbasą i jajkiem
Etap 2
barszcz biały z białą kiełbasą i jajkiem
Etap 3