Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Barszcz czerwony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

mój ulubiony barszczyk czerwony

Barszcz czerwony

Składniki:

Barszcz czerwony

 

  • 2 sztuki buraczki,
  • kwasek cytrynowy,
  • żurek,
  • 200 ml śmietana,
  • jajka gotowane na twardo,
  • przyprawy

 

Sposób przygotowania:

Barszcz czerwony
buraczki obieramy i kroimy w plastry, zalewamy wodą i gotujemy do miękkosci. gdy sa miekkie dajemy szczypte kwasku 9aby zupoa nie stracila koloru), wlewamy odpowiednia ilosc zurku (jak kto lubi) zagotowujem, dodajemy śmietane, doprawiamy do smaku. Podajemy z jajkiem lub ziemniakami, doprawiamy swieżo mielonym pieprzem